Λεμονόταρτα

Θυμάστε τη συνταγή που πήρα από το Μάντσεστερ? Που σας είπα ότι μπορεί να γίνει το γλυκάκι σε διάφορες μορφές? Όχι???? Σας την ξαναγράφω λοιπόν εδώ (αντιγραφή – ξεκάθαρα):

Για-αυτό-αγαπάμε-τα-λεμόνια000

Για τη βάση :
1 κουτί μπισκότα digestive
80 γρ βούτυρο

Για τη λεμονόκρεμα:
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κρέμα γάλακτος
χυμό από δύο λεμόνια

Εκτέλεση:

Για τη βάση:
Σπάω τα μπισκότα σε μούλτι ή στο χέρι (μπορώ να τα βάλω σε μια σακούλα και να τα χτυπήσω με το ζαχαρούχο που έτσι κι αλλιώς έχω αγοράσει για τη συνταγή, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά). Βάζω σ ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει, και μετά προσθέτω λίγα λίγα και τα μπισκότα.

Όταν βραχούν όλα τα μπισκότα από το βούτυρο, βγάζω το τηγάνι απο το μάτι και τα στρώνω κάτω κάτω στην ταρτιέρα. Αφήνω να κρυώσει, πριν ρίξω την κρέμα.

Εδώ λοιπόν παρεμβαίνω και λέω ότι η βάση μπορεί και να απλωθεί σε ταψάκι τάρτας, κάπως έτσι δηλαδή:

20161001_183124

και συνεχίζω:

Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ζαχαρούχο με την κρέμα γάλακτος. Το μίγμα θα μου φανεί πολύ νερουλό, αλλά θα σφίξει μόλις ρίξω μέσα τον χυμό των λεμονιών. Ανακατεύω λίγο ακόμη, και είμαστε έτοιμοι! Απλώνω την κρέμα επάνω στα μπισκότα, και βάζω μία με δυο ώρες στο ψυγείο.

Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κι άλλο λεμόνι στην κρέμα, αλλαζει η σύσταση και η κρέμα σας θα γίνει νερουλή, οπότε θα πρέπει να αλλάξετε τις αναλογίες στην κρέμα και το ζαχαρούχο (ναι φυσικά και το δοκίμασα, απ ότι καταλάβατε παραπάνω λατρεύω τα λεμόνια!!!)

 

Από πάνω βάζω μαρμελάδες, φρούτα, πολτούς φρούτων, ή ό,τι άλλο μου κατέβει!!! Εμάς σπίτι μας αρέσει πολύ και σκέτο. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s