ρεβιθοκοντούλης!

Τι μπορώ να γράψω, για ένα τόσο υπέροχο βιβλίο…. Με τόσα υπέροχα μηνύματα… Που βοηθά μικρά (αλλά και μεγάλα) παιδιά, να έρθουν αντιμέτωπα με τους φόβους τους… Να δουν πως, τελικά, πρόκειται για ένα φουσκωμένο συννεφάκι στο μυαλό τους! Και, να το σκάσουν, σαν μπαλόνι!! (Έτσι δεν είναι, Μαρίνα;;;;) Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, το παραμύθι θα μιλήσει μόνο του. Εμείς, αισθανθήκαμε ιδιαίτερη τιμή, που συνοδεύσαμε γλυκά αυτή την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θεραπευτήριο Δεξιότητες. Και πήραμε κι εμείς λίγη μαγεία από αυτήν, και μάθαμε να τιθασεύουμε τους φόβους μας!!!

25158189_10155232470227291_6681739092197591755_n

Κάναμε καπ κέικ, στα χρώματα του παραμυθιού, με βουτυρόκρεμα μπλε και κίτρινη!!

 

Και σιγά που θα έλειπε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης!! Ο περίφημος μπούφος, που εξιχνιάζει όλες τις υποθέσεις, και μας δείχνει τα παραμύθια… αλλιώς! Ήταν εκεί κι αυτός, μαζί μας!

 

Όπως επίσης και διάφορα άλλα μπισκότα βουτύρου, σε παρέλαση:

 

Και διάφορα δεντράκια- μπεζεδάκια Χριστουγεννιάτικα, καθώς πλησίαζε και η εποχή τους:

 

Δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν και τα κέικ ποπς, κίτρινα με μωβ, απόλυτα ταιριαστά με τα χρώματα του θεραπευτηρίου!

 

Η ημέρα στην Αίγινα κάθε άλλο παρά Δεκέμβρη θύμιζε, παρά ήταν μια ανοιξιάτικη, φωτεινή και ηλιόλουστη ημέρα, χαρά θεού!!  Η εκδήλωση από μόνη της ήταν υπέροχη, και δεν ξέρω απλά τι άλλο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από το σύμπαν, για να μας βοηθήσει να περάσουμε τέλεια! Παιδιά και γονείς ενθουσιάστηκαν, ταξίδεψαν, προβληματίστηκαν, και γεύτηκαν τη μαγεία του βιβλίου… Τη μαγεία του να διαβάζεις, και να το μεταδίδεις και στους υπόλοιπους! Γιατί για να γίνει ο κόσμος καλύτερος, θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και ποιος καλύτερος τρόπος να τους δείξουμε ότι το διάβασμα είναι υπέροχο, από το να διαβάζουμε κι εμείς οι ίδιοι!!!

Καλοτάξιδο, Μαρίνα, (κι αυτό το) υπέροχο βιβλίο σου!! Κι εσείς εκεί στις Δεξιότητες, πάντα τέτοιες όμορφες παρουσιάσεις!! Σας ευχαριστούμε πολύ που μας επιτρέψατε να είμαστε μέρους όλου αυτού… Αγωνιούμε για την επόμενη φορά!

Με αγάπη,

Νατάσα

Γενάρης Δύο – Δεκαοκτώ

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s