μαρμελάδα ντομάτας

20160930_162213

Ήρθε η εποχή που όοοοολος ο κόσμος αγοράζει μικρές, κατακόκκινες και ώριμες ντομάτες, για να κάνει σάλτσες, να βγάλει τον χειμώνα! Εμείς, που είμαστε εθισμένοι στη ζάχαρη, θ αφήσουμε όλες αυτές τις ζουμπουρλούδικες ντομάτες, να πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος???? ‘Οοοοοοοοχι βέβαια! Θα τις κάνουμε μαρμελάδα! Αφού μας έχει δώσει μια μυστική συνταγή η Καίτη από το κατώφλι της Καίτης  (να ναι καλά, την ευχαριστούμε πάραπολύ, ορίστε η σελίδα της:  https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%BF-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%86%CE%BB%CE%B9-%CE%A4%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%82/277508545692560?fref=ts), θα εκμεταλλευτούμε όσες περισσότερες ντομάτες μπορούμε! Πάμε να δούμε τη συνταγή:

Αρχικά πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις χαράσσουμε από κάτω, στα τέσσερα, σαν σταυρό.

20160917_105301

Στη συνέχεια έχω μπροστά μου δύο μπολ, ένα με καυτό νερό, και ένα με παγωμένο. Βάζω μία μία τις ντομάτες πρώτα στο ζεστό και μετά στο κρύο, και τις αφήνω στην άκρη. Αφού τελειώσω με το σκωτσέζικο ντους στο οποίο τις υποβάλλω (!), θα διαπιστώσω ότι – τα ταααν – ξεφλουδίζονται πάρα πολύ εύκολα! Τις ξεφλουδίζω λοιπόν, και τις περνάω από το μούλτι -ή μπλέντερ, ότι σας βολεύει καλύτερα.

Ζυγίζω την ποσότητα που θα προκύψει σε ντομάτα μετά την πολτοποίηση, και βάζω τη μισή ποσότητα από αυτήν σε ζάχαρη. Στίβω μέσα ένα λεμόνι (ή και περισσότερο, ανάλογα το πόσο σας αρέσει), και βάζω και λίγους κόκκους πιπεριού (λίγους είπαμε).

Στη συνέχεια βράζω σε υψηλή σχετικά θερμοκρασία, μέχρι η μαρμελάδα μου να δέσει. Θα το καταλάβω πότε θα έχει δέσει, γιατί θα είναι πηχτή και, αν προσπαθήσω να τη ρίξω από το κουτάλι, θα ρέει δύσκολα.

Αποστειρώνω βάζα ( στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα), τα γεμίζω, και είμαι έτοιμη!!

20160930_162133

Όχι που θα μας τρώγανε στη στροφή οι σάλτσες πφφφφφφφ…..  Καλή όρεξη με αγάπη και φαντασία!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s