κοπή πίτας του λογοθεραπευτηρίου ‘Δεξιότητες Λόγου, έκφρασης και πράξης’ στην Αίγινα

mpis

Μου ανατέθηκε λοιπόν αυτό το πολύ όμορφο έργο: να κάνω τη βασιλόπιτα για το λογοθεραπευτήριο ¨Δεξιότητες λόγου, έκφρασης και πράξης¨ στην Αίγινα. Η σκέψη μία: να κάνω την πίτα στα χρώματα και στο θέμα του λογοθεραπευτηρίου, που είναι μια πανέμορφη κίτρινη – μωβ μελισσούλα! Τα υλικά συγκεντρώθηκαν, τα χρώματα αποκτήθηκαν, η διάθεση υπήρχε, βάζω δυνατά μουσική λοιπόν και ξεκινάμε!!!

Η βασιλόπιτα ήταν σοκολατένια, με κακάο και τριμένη σοκολάτα μέσα και από πάνω – και κάτω από τη ζαχαρόπαστα – γκανάζ σοκολάτας,  σοκ για κάθε σοκολατολάτρη….

Τα μίξερ δούλευαν, οι φούρνοι άναβαν, οι μοσχοβολιές πλημμύριζαν όοοοοοολο το σπίτι, με στόχο ένα: να φτάσει στην Αίγινα όλη μας η θετική ενέργεια μαζί με τις θερμότερες ευχές μας, όχι μόνο για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου, αλλά και γιατί το ίδιο το λογοθεραπευτήριο έκλεισε έναν ολόκληρο χρόνο λειτουργίας!

Την ίδια ημέρα ωστόσο, πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη εκδήλωση για τους μικρούς φίλους του θεραπευτηρίου, αφήγηση παραμυθιού με κεντρικό ήρωα τον μεγάλο παραμυθά Αίσωπο. Για το λόγο αυτό λοιπόν, ψήθηκαν μπισκότα βουτύρου και βουτύρου σοκολάτας, με ήρωα ποιον άλλο? Τον κακομοίρη τον λαγό… Αφού την πάτησε στο παραμύθι, ας του δώσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη γεύση….

Τα μπισκότα ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους, ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς θα ταξίδευαν άσκοπα από τη Θεσσαλονίκη στη μακρινή Αίγινα!!

Εγώ να κλείσω, με τι άλλο, με μια ευχή : Καλή σας χρονιά, και να τα εκατοστήσετε!!

Πάντα τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s